logo Rita May

INGYENES TRÉNING

6 lépéses stratégia az érzelmi és kényszeres evés leküzdésére

ingyenes tréning kényszeres evés érzelmi evés
Rita May

Ez az 55 perces tréning neked szól ha az alábbiak közül van ami igaz rád:

–  álladóan az evés körül járjanak a gondolataid és titokban azon gondolkozol, hogy lehet, hogy mások csak egyszerűen esznek amikor itt az ideje és nem foglalkoznak ennyit az evéssel. 
 
– Gyakran kívánsz valami ennivalót akkor is ha nem vagy éhes. 
 
–  Evéssel vezeted le az idegességet, stresszt vagy más kellemetlen érzéseket, vagy evéssel tereled el a figyelmedet a kényelmetlen érzéseidről.
 
– Az evést minőségi időként használod: ez az az idő, amit csak magadra szánsz. Úgy érzed, hogy az étel a legjobb „barátod” vagy „szerelmed”. Mindig elérhető és sosem okoz csalódást (vagyis betölt valami hiányt az életedben).
 
– Gyakran diétázol és/vagy számolod a kalóriákat, pontokat vagy szénhidrátot, méricskéled a grammokat. Eleged van abból, hogy a nap nagy részében az órát bámulod, hogy mikor ehetsz végre megint.
 
– A kisördög mindig ott ül a válladon és azt suttogja a füledbe hogy legyél rossz és egyél olyat amit nem szabad és nem tudsz nem hallgatni rá.
 
– Amikor “hibázol” (vagyis valami olyat eszel amit nem kellett volna vagy többet eszel mint tervezted) bedobod a törölközőt és mivel már úgyis mindegy, elrontottad a diétádat, jól teleeszed magad.
 
– Mindig újrakezded a diétádat, de sohasem jársz sikerrel és egyre nehezebb bármit is betartani.
 
– Úgy érzed magad mint egy alkoholista aki ételt használ alkohol helyett.
 
– Ügyeletes jótündérként minden ember minden problémáját segítesz megoldani, és ezzel próbálsz mindenkit boldoggá tenni körülötted – kivéve saját magadat. Mindenre igent mondasz, mindenre megkérhetnek, még akkor is ha neked ez rossz.
 
– Ki tudja mennyit költöttél már sikertelen diétákra, csodaszerekre, terápiára, megszámlálhatlan órát töltöttél a legújabb diéták felkutatásával és ennek ellenére még mindig ugyanott vagy, ha nem rosszabb helyzetben, mint mikor elkezdtél diétázni.
 
– Úgy érzed, hogy valami nincs rendben veled. Valami gondnak lennie kell veled, különben nem ennél ennyit.
 
– Úgy érzed, hogy ez nem az igazi éned és nem érted miért viselkedsz így az ételek körül.
 
– Minden más területén az életnek sikeres vagy,  de nem ismersz magadra amikor evésről van szó.

Get the free Food & Lifestyle Journal to discover your triggers for overeating

Subscribe for weekly healthy eating and mindset tips, starting with this free Food & Lifestyle Journal to uncover the causes of your overeating habit. You can unsubscribe with 1 click at any time.