Rita May logo long1

ingyen letölthető

Étkezési és életmód napló a túlevést kiváltó ingerek felderítésére

Az evés egy gyors, hatásos, olcsó, megbízható és könnyű módja annak, hogy ne érezzünk, kikapcsoljuk az agyunkat egy fárasztó nap után, vagy pedig egy kis “én-időnek” használjuk, ezzel kényeztessük magunkat.

Sokszor valamilyen negatív érzést ( stressz, szorongás, unalom, a kudarctól vagy éppen a sikertől való félelem, mások irányítják az életünket, önbecsülés hiánya, stb.) nyomunk el evéssel és nem is tudunk róla.

Ha kitöltöd a naplót 7 napig, látni fogod, hogy milyen fizikai és érzelmi okok késztetnek arra, hogy többet egyél a kelleténél, vagy akkor egyél amikor nem vagy éhes. 

a túlevésnek lehetnek fizikai és érzelmi okai is

Az életünk során vagy véletlenszerűen jöttünk rá (kipróbáltuk és bevált) vagy másoktól (szülő, testvér, barát, példakép) tanultuk, hogy az ételt lehet érzéstelenítésre használni. “Valami rossz történt, nem baj, egyél egy kis csokit, mindjárt jobban érzed majd magad.” “Magányos vagy? Egy doboz fagyi a tv előtt biztos jó társaság lesz.” Ez volt a legjobb, amit akkori tudásunk szerint tenni tudtunk, hogy enyhítsük a kellemetlen érzéseket.

Egy Étkezési és Életmód Napló a legőszintébb és legkevésbé elfogult információforrás, amely rendelkezésedre állhat. Semmi sem meggyőzőbb, mint a saját kézírásod.

Ha látod fehéren-feketén leírva az étkezési szokásaidat, étkezések körüli érzéseidet, eseményeket, akkor az ismétlődő szituációkat, ételeket is látni fogod, amik a túlevést kiváltották. 

Ezek a megfigyelések lehetnek a túlevéstől való megszabadulás kulcsai, de csak akkor ha teljesen őszintén töltöd ki a naplót.

Felkeltettem az érdeklődésedet?

Étkezési és Életmód Napló INGYEN

Innen letöltheted az Étkezési és Életmód Naplót

Étkezési és Életmód Napló Audit 4997 Ft

Ha esetleg segítségre van szükséged a kitöltött napló kielemzésében, vagy nincs időd rá, küldd el nekem emailben.

Néhány nap múlva elküldöm a megfigyeléseimet, értékelésemet  és javaslataimat.

Étkezési és Életmód Napló Audit + 30 perc tanácsadás 9997 Ft

Ha kérdéseid is vannak a napló kitöltése után és szeretnél tanácsot kérni, beszélgetni a problémáidról (Skype-on, Zoomon), itt lefoglalhatsz egy 30 perces konzultációt.

Ebben a szolgáltatásban benne van a naplód írásos kiértékelése is.

ingyenes étkezési és életmód napló

Get the free Food & Lifestyle Journal to discover your triggers for overeating

Subscribe for weekly healthy eating and mindset tips, starting with this free Food & Lifestyle Journal to uncover the causes of your overeating habit. You can unsubscribe with 1 click at any time.