7 Instant Energia Smoothie Recept Anyáknak

 

Nézd meg az alábbi tréninget ha meg akarsz szabadulni az érzelmi vagy kényszeres túlevéstől.

 

Ez a 7 instant energia turmix avagy smoothie recept olyan elfoglalt anyáknak való, mint TE. Aki annyit próbál belezsúfolni egy napba, amennyit fizikailag lehetséges. Főzöl, takarítasz, gondoskodsz a gyerekekről, a fitneszről, a kapcsolatokról, munkádról és estére hulla fáradt vagy.

 Ezek a turmix receptek tele vannak energia-növelő, tápanyagban gazdag összetevőkkel, amelyek segítenek egy héten át frissen indítani a napot.

Mit szólnál egy 7 napos Smoothie Kihíváshoz?

Ha tetszik az ötlet, nagyon kérlek, ne bolti smoothie-val csináld. Azok tele vannak cukorral, és alig tartalmaznak rostot, fehérjét vagy egészséges zsírsavakat. Egy energianövelő, ízletes turmix elkészítése csak néhány percet vesz igénybe, vagy akár előző este is elkészítheted a reggeli smoothie-dat. Ha egy jól záródó befőttesüvegben hűtőbe teszed, reggel csak fel kell rázni és ihatod is (vagy bedobhatod a táskádba, hogy munkába menet megidd).

A turmixok/smoothiek előnyei

Gyorsan elkészül, hordozható

  • A smoothie egy tápanyagban gazdag, ízletes, hordozható és könnyen elkészíthető eledel.

 

  • A reggeli smoothie nagy előnye, hogy megihatod miközben készülődsz, munkába menet, munka közben, a számítógépnél, vagy miközben a gyermekeddel játszol. Arra azonban ügyelj, hogy lassan idd, mintha egy krémlevest ennél. Ne feledd, ez a 7 smoothie recept sok gyümölcsöt, zöldséget, fehérjét és egészséges zsírokat tartalmaznak, ezért lassan kortyolgasd a smoothiet, mintha ennéd a hozzávalókat.

Könnyen felszívódó tápanyagok, optimális bélműködés, támogatja a hormon és immunrendszert

  • Összeturmixoljuk ezeket az egészséges összetevőket, hogy könnyebbé váljon a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és fitonutriensek felszívódása. Így azonnali energiát kapunk ezekből a smoothie-któl.

 

  • Ezek a turmixok rendbeteszik az emésztőrendszert, így megszüntetik az étkezés utáni gázt és puffadást, valamint a székrekedést is.

  • Ez a 7 smoothie recept fehérjét is tartalmaz, hogy eltelítsenek, valamint egészséges zsírokat, amik támogatják az immunrendszert, és egyensúlyba hozzák a hormonokat. Nekünk anyáknak nagy szükségünk van ezekre az összetevőkre. Gondolj csak a sok bacira, amit a gyerekeink hazahoznak az iskolából, és a havi PMS látogatására.
  • Immunválaszunkért 60-80% -ban a beleinkben élő jó baktériumok, vagyis a mikroflóra felelős. Amikor ezek a baktériumok működése megborul, az immunrendszerünk legyengül. A neurotranszmittereket, a beleink falában lévő neuronok hálózatát, egyes tudósok a “második agyunknak” nevezik. Ezek felelősek a hangulatunkért, a hormonális egyensúlyért, az emésztésért, a szorongásért, a depresszióért, az autoimmun betegségekért, a cukorbetegségért, a krónikus fáradtságért, még a bőr és a haj egészségéért is. Ebből láthatod mennyire fontos, hogy a beleink és emésztésünk rendben legyen.

Ezek a smoothiek megadnak a beleknek mindent, ami az optimális működésükhöz szükséges: lúgosító zöld növényeket, zöldségeket, növényi alapú fehérjéket, egészséges zsírokat és tápanyagokdús gyümölcsöket.

Fehérje és zsírtartalma miatt alacsony glikémiás terhelés

  • Ha esetleg a gyümölcsök cukor tartalma miatt aggódnál, hadd nyugtassalak meg. Ezek a turmixok nem egyenrangúak a gyümölcslevekkel, amelyek valóban növelnék a vércukorszintet. Először is, a turmixokban benne marad a gyümölcsök rost tartalma, ami természetesen lassítja a glükóz és a fruktóz felszívódását. Másodszor, ezek a smoothie-k növényi eredetű fehérjéket, további rostokat (zöldségekből és magokból) és egészséges zsírokat is tartalmaznak, amelyek szintén csökkentik a glikémiás terhelést.

Szuperételekkel támogatja a szervezetet

  • Mindegyik smoothie recept tartalmaz valamilyen leveles zöldet, mert azoknál egészségesebb étel nem létezik. Itt elolvashatod, hogy miért. Minden nap kellene leveles zöldséget fogyasztanunk, de nem mindenki szereti a salátákat. Egy turmixba könnyedén belekeverheted ezeket a lúgosító leveleket, és nem is fogod érezni az ízüket, a többi alkotóelem teljesen elnyomja.
  • A turmixokba könnyen becsempészhetők mindenféle zöld porok, maca, acai por, chia, lenmag, növényi alapú fehérjeporok és más szuperételek is.
  • Ezek a smoothiek megszüntetik a cukorfüggőséget, segítik a fogyást, üzemanyagot szolgáltatnak az agynak, semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait, és a bőröd is szebbé varázsolják.

Könnyen adaptálhatók minden diéta típushoz

  • A turmix receptek mindenféle diétához adaptálhatók – vegán, keto, paleo, gluténmentes, vegetáriánus, alacsony szénhidrát, magas fehérje, alacsony zsírtartalmú, stb.

 

Ajánlásaim a 7 napos Instant Energia Smoothie Anyáknak Kihíváshoz

1.   A következő hét reggelire készíts egy-egy instant energia turmixot. Alapvetően azt javaslom, hogy reggelire idd a smoothie-t, de ha ez neked nem jó valami miatt, akkor délután is megihatod. A kicsit  édesebb (magasabb cukortartalmú) smoothie tökéletes edzés utáni étkezés lehet.

2. Lassan kortyolgasd a smoothie-t. Ez a 7 smoothie recept rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, egészséges zsírt és fehérjét tartalmaz, úgy idd a turmixot, mintha krémlevest ennél.

3. Étkezz egészségesen a nap hátralevő részében is.

4. A smoothie összetevőit módosíthatod, de csak hasonló, feldolgozatlan alapanyagot használj.

5. Szívesen látnám a kreálmányaidat a közösségi médiában 🙂 Oszd meg a alkotásaid a #ritamayblogsmoothies hashtagokkal. 

Készen állsz az energiával töltött napokra? Kezdd el a 7 napos instant energia smoothie kihívást! Vagy csak válassz néhány smoothie receptet, ami tetszik és próbáld ki 🙂  Iratkozz fel itt, hogy elküldhessem Neked a recepteket.

1. nap: Vitamin bomba smoothie

2. nap: Málnás-áfonyás fehérje smoothie

3. nap: Krémes csokis fehérje smoothie

4. nap: Répatorta smoothie

5. nap: Pina colada smoothie

6. nap: Hupilila szuper smoothie

7. nap: Napfény smoothie

Elfogadod a kihívást, hogy 7 napig turmixot reggelizel? Ha igen, mindössze annyit kell tenned, hogyfeliratkozol itt! Kapsz egy nyomtatható Instant Energia bevásárló listát is, hogy segítségedre legyen a hozzávalók beszerzéséhez.

Kérlek, oszd meg a kihívást a közösségi média csatornáidon, hogy terjeszthessük az egészséges életmód üzenetét a világgal. Nagyon szépen köszönöm!

Nézd meg az alábbi tréninget ha meg akarsz szabadulni az érzelmi vagy kényszeres túlevéstől.

 

 

 

 

Rita

Recent Posts

A fizikai és érzelmi éhség közötti különbségek

Ebben a cikkben bemutatom, a fizikai és érzelmi éhség közötti különbségeket. Gyakran álldigálsz a hűtő…

2 év ago

Mi okozza a túlevési rohamaidat? Miért eszel ennyit?

  Ha ezt olvasod, valószínűleg foglalkoztat a kérdés: miért eszek ennyit? Nem bírod abbahagyni az…

4 év ago

Hogy ne együnk állandóan karantén alatt – 2. rész

Nézd meg az alábbi tréninget ha meg akarsz szabadulni az érzelmi vagy kényszeres túlevéstől. Kiváncsi…

4 év ago

Túlevés karantén alatt – Mit tegyünk ellene

Nézd meg az alábbi tréninget ha meg akarsz szabadulni az érzelmi vagy kényszeres túlevéstől. Gondot…

4 év ago

Személyes tapasztalataim különböző vegán diétákkal

Nézd meg az alábbi tréninget ha meg akarsz szabadulni az érzelmi vagy kényszeres túlevéstől. Ingyen van.…

5 év ago

Alacsony szénhidrát vagy zsírszegény étkezés – melyik a jobb?

  Nézd meg az alábbi tréninget ha meg akarsz szabadulni az érzelmi vagy kényszeres túlevéstől.…

5 év ago