ingyen tréning

INGYENES TRÉNING

6 lépéses stratégia az érzelmi és kényszeres evés leküzdésére

Ez az 55 perces tréning neked szól ha az alábbiak közül van ami igaz rád:

–  álladóan az evés körül járjanak a gondolataid és titokban azon gondolkozol, hogy lehet, hogy mások csak egyszerűen esznek amikor itt az ideje és nem foglalkoznak ennyit az evéssel.
– Gyakran kívánsz valami ennivalót akkor is ha nem vagy éhes.
–  Evéssel vezeted le az idegességet, stresszt vagy más kellemetlen érzéseket, vagy evéssel tereled el a figyelmedet a kényelmetlen érzéseidről.
– Az evést minőségi időként használod: ez az az idő, amit csak magadra szánsz. Úgy érzed, hogy az étel a legjobb „barátod” vagy „szerelmed”. Mindig elérhető és sosem okoz csalódást (vagyis betölt valami hiányt az életedben).
– Gyakran diétázol és/vagy számolod a kalóriákat, pontokat vagy szénhidrátot, méricskéled a grammokat. Eleged van abból, hogy a nap nagy részében az órát bámulod, hogy mikor ehetsz végre megint.
– A kisördög mindig ott ül a válladon és azt suttogja a füledbe hogy legyél rossz és egyél olyat amit nem szabad és nem tudsz nem hallgatni rá.
– Amikor “hibázol” (vagyis valami olyat eszel amit nem kellett volna vagy többet eszel mint tervezted) bedobod a törölközőt és mivel már úgyis mindegy, elrontottad a diétádat, jól teleeszed magad.
– Mindig újrakezded a diétádat, de sohasem jársz sikerrel és egyre nehezebb bármit is betartani.
– Úgy érzed magad mint egy alkoholista aki ételt használ alkohol helyett.
– Ügyeletes jótündérként minden ember minden problémáját segítesz megoldani, és ezzel próbálsz mindenkit boldoggá tenni körülötted – kivéve saját magadat. Mindenre igent mondasz, mindenre megkérhetnek, még akkor is ha neked ez rossz.
– Ki tudja mennyit költöttél már sikertelen diétákra, csodaszerekre, terápiára, megszámlálhatlan órát töltöttél a legújabb diéták felkutatásával és ennek ellenére még mindig ugyanott vagy, ha nem rosszabb helyzetben, mint mikor elkezdtél diétázni.
– Úgy érzed, hogy valami nincs rendben veled. Valami gondnak lennie kell veled, különben nem ennél ennyit.
– Úgy érzed, hogy ez nem az igazi éned és nem érted miért viselkedsz így az ételek körül.
– Minden más területén az életnek sikeres vagy,  de nem ismersz magadra amikor evésről van szó.