A sikeres emberek 5 titka

Nézd meg az alábbi tréninget ha meg akarsz szabadulni az érzelmi vagy kényszeres túlevéstől. Ingyen van.

ingyenes tréning kényszeres evés érzelmi evés

Korábbi posztomban bemutattam hogyan legyél elégedettebb magaddal és az életeddel Marisa Peer híres brit pszichiáter szerint. Marisa Peer számos híres embert kezelt, mint például hollywoodi sztárokat, billiomosokat és még az angol királyi család tagjait is.

Most megosztom veletek, hogy mit ajánl a doktornő arra az esetre, ha nem csak boldogabbak, de sikeresebbek is szeretnétek lenni. Gondolkoztál már azon, hogy lehet az, hogy egyesek annyi mindent elvégeznek egy nap alatt, sikert sikerre halmoznak, míg mások egy helyben toporognak? Igen? Akkor most megtudhatod, mi a sikeres emberek 5 titka. Alapjában véve egyszerű trükkök ezek, amikkel az agyunkat arra ösztönözzük, hogy minél hatékonyabban végezzük el a feladatainkat. Halogatás és időhúzás legyőzésére is használhatod ezeket a tippeket.

Related post  Hogyan legyél elégedettebb magaddal és az életeddel: 3 egyszerű, hatásos tipp
Ez a blogposzt affiliate linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha erre kattintva vásárolsz, akkor én abból egy kis jutalékot kapok. Ettől Neked a termék semmivel sem kerül többe, csupán támogatod a blogomat, hogy továbbra is tudjak Neked segíteni.

a sikeres emberek 5 titka 2019-re

A sikeres emberek 5 titka

1. Csináld meg amit utálsz

A sikeres emberek megcsinálják azt, amit utálnak, annak érdekében, hogy megkaphassák amire vágynak. Például ha valaki szeretné megvalósítani az álom vállalkozását, de nincs hozzá elég pénze, először olyan munkát végez, amit nem szeret, annak érdekében, hogy összegyűjtse a szükséges összeget az álmai megvalósításához. Sokszor valami olyasmi választ el bennünket a céljainktól, amit nem szeretünk csinálni, például hétvégén dolgozás, tanulás, szervezés, diétázás vagy sportolás. A sikeres emberek elvégzik ezeket a feladatokat kínszenvedés nélkül, mert a cél lebeg a szemük előtt és megtanultak nézetet változtatni. Szenvedés helyett a céljuk megvalósításán dolgoznak.

2. Pozitív megerősítések ereje

Pozitív megerősítéseket ismételgetnek magukban mindaddig míg ők maguk is elhiszik, hogy például “Szeretem ezt a sok egészséges, tápláló ételt”, “Imádok dolgozni”, “Jól esik a testemnek a sport”. Próbáld ki, hogy egyik reggel azt mondogatod magadnak, hogy “Jaj de utálok dolgozni menni” és nagy nehezen fogod elvonszolni magad. Ha egy másik reggel viszont azt ismételgeted magadban, hogy “Imádom a munkám, imádom a munkám….” máris sokkal jobban fogod érezni magad és a munkahelyen és jobban is fogsz teljesíteni. Nekem legalábbis működik 🙂

3. Győzd le a sárkányt már korán reggel

Kutatások szerint, érdemes azzal kezdeni a napot, amit legkevésbé szeretünk csinálni, mert reggel tudunk legjobban koncentrálni (még ha nem is így érezzünk kávé iszogatás közben). Ha már reggel “legyőzzük a sárkányt”, utána már csak a könnyebb, kellemesebb feladatok maradnak a nap hátralevő részére és nem lebeg a fejünk felett, hogy jaj még AZT is meg kell csinálni… Ráadásul büszkeséggel tölt el bennünket, hogy már megcsináltuk!

korán reggel legyőzni a sárkányt, a sikeres emberek titka
Photo by Clint Bustrillos on Unsplash

4. Ne fogadd el a nem választ

A sikeres emberek nem fogadják el a “nem” választ. Ha visszautasították őket, nem kaptak meg egy állást, vagy azt mondták nekik, hogy nem felelnek meg az elvárásoknak, nem omlanak össze. Nem adják fel az álmaikat, céljaikat, hanem a kritikát figyelembe véve változtatnak, képzik, fejlesztik magukat, más úton módon megszerzik amit akarnak. Senki és semmi sem állhat az útjukba. Minden nap tesznek valamit a cél érdekében, legyen az bármilyen kis dolog az egyik nap, vagy hatalmas erőfeszítés a következő nap, de nem veszítik el a lendületüket.

5. Tedd a szokatlant szokásossá és a szokásost szokatlanná

Személy szerint nekem ez a kedvencem. Az agyunk szereti a megszokott dolgokat és nem szereti a szokatlant helyzeteket, mert veszélyt hordozhatnak. Mint korábban is írtam, az agyunk elsődleges feladata az, hogy megvédjen bennünket a veszélytől, ezért szereti ha a megszokott, “biztonságos” dolgokat ismételjük. Hogy ezt a védekező mechanismust valahogy kicselezzük, a pozitív szokatlant dolgokat szokásossá kell tennünk, míg a negatív szokásokat szokatlanná. Elkezdeni sportolni, többet mozogni, kevesebb édességet enni és kevesebb alkoholt inni, elkezdeni egy idegen nyelvet tanulni, minden nap olvasni, tanulni valamit; mindezek a szokatlan tevékenységek idővel teljesen megszokottá, természetessé válnak, ha kitartóan csináljuk őket. Ily módon például a megszokott henyélés a tv előtt, alkohollal és egészségtelen rágcsákkal párosítva válik a szokatlan, ritkábban előforduló dologgá.

Ha szeretnél többet tudni, hogyan legyél magabiztos és sikeres, jó szívvel ajánlom Marisa Peer könyvét: Rendíthetetlen önbizalom.

Marisa Peer - Rendíthetetlen önbizalom

Törköly Erik, az Énidő (enido.hu) megteremtője, készített egy nagyon érdekes interjút Marisa Peer-el, amit megnézhetsz magyar felirattal az alábbi videón:

Ezek is érdekelhetnek:

Related post  Hogyan legyél elégedettebb magaddal és az életeddel: 3 egyszerű, hatásos tipp
Related post  A túlevés megállítása illetve megelőzése - 5 egyszerű tipp
Related post  A túlevés okai - az önszabotálás okai

 

Nézd meg az alábbi tréninget ha meg akarsz szabadulni az érzelmi vagy kényszeres túlevéstől. Ingyen van.

ingyenes tréning kényszeres evés érzelmi evés

 

Ha tetszett ez a cikk, mutasd meg másoknak is 🙂

A sikeres emberek 5 titka 2019-re #siker #új év

Ha tetszett amit olvastál megtennéd a kedvemért, hogy megosztod másokkal is?

A szeretnél értesülni az új blog posztjaimról, a hírlevelemre is feliratkozhatsz itt. Ingyen van 🙂 Értesíteni foglak minden új posztomról és néhány exkluzív tippet is megosztok veled a hírlevélben, ami a blogon nem lesz fent.

Sok sikert! 🙂

ritamayblog.com

Sign up for our newsletter.

We will send healthy lifestyle and weight loss, and emotional eating tips straight to your inbox.

If you have questions or comments you can find me at hello@ritamayblog.com

A free chapter and 3 free videos to help you stop emotional and binge eating

20 habits to lose weight without dieting for those who have always struggled losing weight

How to stop eating your feelings workbook to break free from emotional and binge eating

permanent weight loss without dieting course

Picture of Rita May

Rita May

Hi! I'm so happy to see you here! I hope you come back often.

I help busy and driven female professionals, entrepreneurs and hard working mothers to find time and motivation to eat a balanced diet and transform their relationship with food.

I help you reprogram your mind so you stop emotional eating.

I teach you to stop the negative self-talk and take good care of yourself so food is not your main pleasure source.

Affiliate disclosure

This blog post may contain affiliate links. If you click on one of my affiliate links and make a purchase, I may receive a commission for referring you.

Please know that I only recommend resources I believe in and highly recommend.

Shopping Basket

wait a minute...

For free weight loss and emotional eating

support check out my Freebies page!